Skip to main content

Water Aandacht Therapie

Water aandacht therapie, W.A.T. is een leefstijltherapie die aandacht heeft voor bewegen, gedrag, stress en spanning, slapen en voeding.
Afhankelijk van wat jij nodig hebt kan W.A.T. bestaan uit houdingen van de yin yoga, fasciatherapie, communicatieve massage, voedingsadviezen, psychosomatische fysiotherapie en/of haptonomie.

Met W.A.T ga je
- het water in jou in beweging zetten.
- blokkades in je lijf en psyché voelen en verminderen
- je richten op alles wat aandacht nodig heeft of vraagt

Water:
Het lichaam van vrouwen bestaat gemiddeld voor 52% uit water en dat van mannen voor 63%. Baby’s bestaan zelfs voor 75% uit water. Vrouwen hebben minder water in hun lichaam omdat ze over het algemeen meer vet hebben dan mannen. Het water zit verdeeld over het hele lichaam: ongeveer 65% zit in cellen en weefsels, de rest in de ruimtes tussen de cellen en in het bloed.
Het is van belang dat het water in jou vrij kan bewegen voor:
- het oplossen van voedingsstoffen, waardoor deze kunnen worden opgenomen in de darmen
- het transport van voedings- en afvalstoffen in het bloed
- het regelen van je lichaamstemperatuur
Het water in jou kan minder goed bewegen door blokkades: fysiek onder andere door blessures, operaties of littekens. Maar ook emotioneel en psychisch kunnen er blokkades in je lichaam ontstaan.

Aandacht:
Aandacht voor jezelf, voelen wat er speelt en leeft in jou. Het zijn in je lichaam geeft je ruimte. Ruimte om grenzen te voelen, om nee te kunnen zeggen, om te luisteren naar je gevoel.
Luisteren naar het gefluister in je lichaam zodanig dat je lichaam niet hoeft te schreeuwen.